onsdag 8 april 2009

Med nedsliten däcksprofil

Folke Heim denna bloggs sk gästkrönikör om däck och vägbanegrepp.

Vinterdäck med dubbar, vilket väggrepp. Det skulle alla fotbollsspelare som trillar innanför straffområdet bara det kommer en vindpust ha. Ibland ser det ut som rena dykklubben. Vingliga av syrebrist passar de hela tiden fel. Och de springer oftast lika illa som man gör med grodfötter. Stå på benen! Och skjut! Vad har man annars i Allsvenskan att göra?

Förresten har alla på plan dojor med dobbar. Som kattens klor verkar de oftast indragna, de fälls bara ut vid glidtacklingar. Vad går upp mot en dobbad sula i häftig närkontakt med naket skenben?

Men kanske kunde däckfabrikanterna ge tips. Dubbade däck som greppar underlaget borde vara obligatorisk som fotbollssula. Det där straffsökande snubblarna borde också lära ett och annat av LO:s ordförande. Hon Wanja har vinglat och sprungit fel, blivit utvisad och orsakat frisparkar. Men hon håller sig ändå på benen hur mycket de än tacklar henne. Hon kommer tillbaka. Dessutom passar hon villigt bollen till de andra som inte vill ha den. Näringslivets alla stjärnspelare som just nu vankar längs sidlinjen med oskyldig uppsyn smuttande på någon svalkande dryck. Skicka bollen till dem, de där med oskyldig uppsyn. Tuff tjej!

Nu sladdar arbetarrrörelsen betänkligt. De satte nog på sina sommardäck för tidigt. Tänkte att snön var borta, halkan likaså. Här kör vi tryggt mot valseger i EU och om ett år till riksdagen, sa de väl. Men så satte sig tre i förarsätet. Klart det vinglar.

En kompis sa att har man inget mönsterdjup - då är profilen sliten. Så kan det ju faktiskt vara! Det skulle man ha tänkt på innan man gjorde häftiga burn-outs för publiken och samtidigt blev av med och gav bort alla viktiga profilfrågor. Man brände bort Per Nuder och Marita Ulvskog och Margot Wallström och allt vad de heter. Och lät ett annat team ta över.

I nästa vecka ska däcken på min gamla PV (en PersonVagn från Volvo) bytas! Då kan man göra det utan större fara för förlorat vägfäste. Vår verkstad är smart. De bokar in en för däcksbyte innan man själv hunnit tänka på saken. Tackar man ja funkar det. Tackar man nej, får man som vanligt skylla sig själv.

Mitt namn är Folke. Folke Heim.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar